Musthave tools die ik gebruik als influencer

Camera, statieven, belichting, software, apps

Filmen en vloggen

iPhone 12 Pro Max
Ondanks dat de nieuwste iPhone op mijn verlanglijstje staat ben ik al jaren erg tevreden met mijn “oude” iPhone. En ik weet dat er altijd een soort strijd heerst tussen Android en Apple gebruikers maar als ik eerlijk ben… Het is gewoon écht goed spul, dat Apple.

Ik heb zelf jaren lang Samsung mobieltjes gehad maar sinds ik een iPhone heb wil ik nooit meer anders. Het was zelfs best shocking toen ik voor het eerst ervaarde hoe scherp de front camera was haha! Ieder haartje en ieder pukkeltje kon ik ineens zien zitten.

De beeldkwaliteit voor foto’s en video’s is gewoon heel erg goed en het werkt ook snel. En dat laatste is echt een must voor influencers/vloggers!

Vrijwel alle foto’s en video’s die je ziet op mijn Instagram of TikTok account zijn gemaakt met mijn iPhone.

 

Sony ZV1 Vlogcamera
Ook hierbij weet ik dat de Canon G7 serie erg populair is onder de vloggers. Maar wederom… Toen ik was overgestapt na de Sony ZV1 was ik verkocht!

Hij stelt héél goed en snel scherp, iets wat bij de Canon altijd een gevecht was. De belichting en kleuren zijn altijd mooi en je kunt zelfs de achtergrond licht blurren en een face filter aanzetten die je huid egaal maakt. Dus als je het mij vraagt is dit dé camera die je moet hebben als je wilt gaan vloggen.

Enig nadeel is dat de accu snel leeg is, daar heb ik er dan ook een stuk of 6 van zodat ik nooit zonder zit.

Bekijk hier een video die ik heb gefilmd met de Sony ZV1 Vlogcamera.

 

Podcasten

Ondanks dat er een hoop succesvolle podcasters zijn die honderduizenden luisteraars weten te bereiken met slechts de microfoon van hun mobiel of hun oortjes ben ik zelf toch wel echt voorstander van goede geluidskwaliteit.

Ik kan er niets aan doen, voor mij is het gewoon een afknapper als het geluid slecht is of ik ruis hoor van omgevingsgeluiden. Daarom heb ik vanaf het begin af aan ervoor gekozen om te investeren in mijn apperatuur.

Blue Yeti X
Deze gebruik ik voor mijn “solo afleveringen” of podcast opnames die online gaan (via Zoom). Beluister hier een aflevering die is gemaakt met mijn Blue Yeti X podcast microfoon.

DJI Wireless Mic
De set van DJI bevat twee microfoontjes en kan geheel draadloos gebruikt worden. Dit maakt de microfoons ideaal voor het filmen van een podcast interview waarbij de personen ook in beeld zijn. Bekijk hier een aflevering die is gemaakt met mijn DJI Wireless Mic set.

 

Studio belichting

Daglicht
Ondanks dat je waarschijnlijk benieuwd bent naar welke belichting / daglichtlampen ik gebruik voor het schieten van mijn content wil ik toch nog even benadrukken dat je met daglicht een heel eind kunt komen. Het vergt misschien wat creativiteit en je moet natuurlijk wel geluk hebben met het weer… maar dit geeft naar mijn mening toch altijd het mooiste resultaat. 

Led panels
Ik heb jarenlang gefilmd met mijn daglicht studio lampen set maar deze namen best veel ruimte in beslag. Ze zijn echt geweldig dus als je de ruimte hebt kan ik ze zeker aanbevelen. 

Inmiddels gebruik ik kleinere led panels die minder ruimte in beslag nemen en ook makkelijk zijn mee te nemen.  

Portable mini led panel
Maak je veel content onderweg? Dan is zo’n klein led panel die je kunt opladen ideaal! Het maakt ongelooflijk veel verschil dus ik raad het je dan ook zeker aan om zo’n klein portable led light te gebruiken. 

Statieven

Groot statief
Deze gaat bij mij al heel wat jaren mee en heeft dus niet alleen sentimentele waarde (ik heb hem ooit gehad van mijn ouders), hij is gewoon fantastisch! Super stabiel, verschillende standen voor de poten en je kunt hem ook nog eens heel hoog maken. Dus wil je een goed statief maar kom je er niet helemaal uit met de zee aan opties? Dan kan ik je deze aanbevelen, gewoon een fijn statief wat altijd werkt. 

Klein statief
Deze kleine topper gebruik ik voor het filmen van al mijn headshots voor TikTok video’s of beauty content. Hij is heel erg stevig en stabiel waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je beeld de eerste seconden van de opname wiebelig is omdat je op de knop hebt gedrukt.  

Portable mobile stand
We waren laatst een weekendje weg toen ik half in paniek aan mijn vriend vroeg: “Heb jij mijn witte statief gezien?”
Dit gemakkelijk inklapbare statief is voor mij namelijk onmisbaar geworden voor het filmen van content met mijn mobiel. Als hij ingeklapt is kun je de nodige flauwe grappen verwachten over de vorm haha! Maar hé, dan heb je ook wel wat. 

Opzetstukken voor je mobiel
Bij de meeste statieven zit geen opzetstuk voor je mobiel. Daarvoor gebruik ik deze losse houders waarmee je jouw mobiel gemakkelijk op jouw statief kunt klemmen.

Macbook

Net zoals bij mijn mobiel was het even wennen toen ik overstapte van Windows naar Apple. Maar wederom, I LOVE IT!

Het is niet alleen handig omdat ik mijn iPhone kan koppelen want daarnaast ben ik enorm te spreken over de snelheid van dit apperaat. Als ik had geweten hoe fijn dit werkt was ik al veel eerder overgestapt.

Jarenlang heb ik een PC gehad wat op zich niet verkeerd was. Maar je bent dan natuurlijk gebonden aan een vaste werkplek en het kwam geregeld voor dat mijn computer vastliep of dat hij erg traag was bij bijvoorbeeld het renderen van projecten.

Dus ja, het is een rib uit je lijf zo’n Macbook… Maar man, man, man. 
Wat ben ik ontzettend blij met dit ding!

 

Apps en software

Adobe
Op mijn Macbook gebruik ik Lightroom, Première Pro en Photoshop. Ik moet zeggend at dit wel steeds minder wordt omdat ik de laatste tijd minder actief ben op YouTube.

Dus laat ik het zo zeggen, heb ik een groot project zoals een YouTube video waarbij ik volledige controle wil hebben over layers, effecten etc. Dan gebruik ik Adobe Première Pro voor het editten van mijn video’s.

Photoshop en Lightroom gebruik ik voor het bewerken van mijn foto’s. Enig nadeel is dat ik voor alle drie de programma’s een abbonnement heb op twee pakketten. Los daarvan ben ik hier ook weer erg over te spreken.

 

Capcut Mobile
Als je mij vraagt de fijnste app om video’s op je mobiel te bewerken. De werking hiervan komt ook erg overeen met de edit software van TikTok dus daarom in mijn ogen erg gebruiksvriendelijk.

Lens Buddy
Deze app MOET je hebben als je foto’s van jezelf wilt maken. De naam zegt het natuurlijk al, het is echt een soort maatje die jouw foto’s maakt. Je kunt de zelfontspanner helemaal instellen, zo bepaal je hoeveel foto’s hij maakt en om de hoeveel seconden. Echt een must have dus.

Lightroom Mobile
Omdat je met lightroom de kleuren zo precies kunt aanpassen is dit by far mijn favoriete app. Sterker nog, dit is de enige app die ik gebruik op mijn mobiel om foto’s mee te bewerken.

Je kunt namelijk ook gemakkelijk instellingen kopiëren en plakken waardoor je heel gemakkelijk jouw Instagram feed mooi in dezelfde stijl kunt houden. 
Ik heb zelf de betaalde versie omdat je dan ook bepaalde delen van een foto gemakkelijk kunt bewerken zoals alleen de lucht of een onderwerp.

 

Perfectly imperfect

Ik hoop natuurlijk dat jullie hier iets aan hebben!

Maar… besef ook goed dat je de duurste camera’s kunt hebben en de allerbeste editting software…
Uiteindelijk draait alles om de boodschap. Hoe je iets in beeld brengt en hoe creatief jij kunt zijn met de tools die je tot je beschikking hebt.

Dus heb je nog niet zo veel geld om een dure camera aan te schaffen? Probeer dit dan niet te zien als een obstakel. Laat dit jouw avontuur niet in de weg staan.

-Imagination is the beginning of creation-